Я сделана из нечётных чисел. Я родилась в нечётный день третьего месяца. Я родила троих детей в нечётные дни, придерживаясь последовательности Фибоначчи; в семье нас нечётное количество. Я привыкла, что живым всегда дарят нечётное число роз, меня оперировали девять раз, за день я выпиваю одну или три чашки кофе. Нечётные числа не получится раздвоить на две равные части, и в этом — пожалуй — причина их притягательности. Никчётные числа, как их ни дели, с краю всегда будет излишек. Кроме прочего, в каждом нечётном числе есть чётное. Сама единица в паре с любым другим нечётным станет чётной, тогда как сложи её с чётным, выйдет ещё одно нечётное. Сейчас три часа. Отдать бы дела на волю вселенной. Всё же в галактике восемь планет плюс Солнце в центре — равно девяти.
14–17.08.2022 г.
*** Ένα της Άννας Βασιάδη
Είμαι φτιαγμένη από μονούς αριθμούς. Γεννήθηκα σε μονή ημερομηνία και ο μήνας ήταν ο τρίτος. Γέννησα τρία παιδιά σε μονές ημερομηνίες, ικανοποιώντας την ακολουθία του Φιμπονάτσι˙ έτσι ο αριθμός των ατόμων στην οικογένειά μου είναι μονός. Έμαθα ότι πρέπει να προσφέρουμε πάντα μονό αριθμό τριαντάφυλλα στους ζωντανούς, έχω χειρουργηθεί εννιά φορές, πίνω έναν ή τρεις καφέδες την ημέρα. Οι μονοί αριθμοί δεν μπορούν να χωριστούν σε δύο ίσα μέρη και αυτός είναι – ίσως– ο λόγος που ασκούν τόση γοητεία. Οι περιττοί αριθμοί, ακόμα κι αν τους διαιρέσεις, θα κρατήσουν ένα περίσσευμα στην άκρη. Κάθε μονός αριθμός άλλωστε περιέχει έναν άρτιο. Η ίδια η μονάδα, αν τη ζευγαρώσεις μ’ έναν ακόμα μονό αριθμό, θα γίνει άρτια, ενώ αν της προσθέσεις έναν ζυγό, θα σχηματιστεί ένας ακόμα μονός αριθμός. Η ώρα είναι τρεις. Ας αφήσω τις πράξεις να τις κάνει το σύμπαν. Ο γαλαξίας πάντως, αποτελείται από οχτώ πλανήτες συν τον ήλιο στο κέντρο του – ίσον εννιά.
Мне нравится, когда текст делают из ничего, вот бзикнуло человека на нечётных числах, она их вертит, как ребёнок новый предмет, туда-сюда прикладывает, какие-то простые вещи проговаривает.
----
Такое, кажется, простое стихотворение... Ключевое слово - "кажется ".))
Мне нравится, когда текст делают из ничего, вот бзикнуло человека на нечётных числах, она их вертит, как ребёнок новый предмет, туда-сюда прикладывает, какие-то простые вещи проговаривает.