Хлопче, з яких розумових шляхів розпусти, з якої такої пластмасової капусти тебе принесло, народивши, на жаль намовивши, беззаконне буття – ввійти у моє становище? Від думок про те, твої-то які причини, небо мені – ще менше, аніж з овчину.
Я хотіла під хмари злетіти, з зірками зріти, плодом білонали́вне сонце в собі носити, бути живою – смертною і безсмертною... Я хворію, а ти з обіцянками як з десертами обриваєш листки, щоб не зжовкли і не опали, обтинаєш гілки, щоб інші не порубали.
Переробка, ескізи, ножиці та мотузки... Ти би і в гени впилявся, залишив друзки – просто хотілося швидше, а далі буде щось – із маленького дива прорветься велике чудисько, що і вітер не схоче по-батьківськи колихати...
Пробач, білий світе. Пробач, чорноземна мати.
Відтепер прокрутити кігтем діру у скроні що ворони, що лисиці нагоди не проворонять, відтепер мене навіть свої не їстимуть, і плоди мої довго зрітимуть, вічно зрітимуть...
Я – твоя «fierté»... Мармурові гілки-культяпки, і головки сиру прив'язані замість яблук.
Я хотіла під хмари злетіти, з зірками зріти,
плодом білонали́вне сонце в собі носити,
бути живою – смертною і безсмертною...
Щіро дякую!
Але трохи переживаю, бо цей вірш із двома товаришами зараз у довгому списку на одному гарному конкурсі - який вирок йому буде?..
що і вітер не схоче по-батьківськи колихати...
Пробач, білий світе.
Пробач, чорноземна мати.
!!!