Что ж ты? Где ж, ты, мой счастливень?! …Уж который день небо лупой голубою, сковородкой тень, облачков кудрявых кипень по небу плывет – соблазняет, что вот-вот и на Негев снизойдёт вместе с глупым южным ветром, ну, хоть пару миллиметров, пусть не дождика – туманов…
Но…
Скользнув через Стамбул, счастье снова отлетает в дальние края… В те, откуда родом я…
Вечером, напившись чаю, телевизию включаю…
Вот он! Вот он!!! Отвечаю – лупит… шпарит… Как идет!!!
…Пригляделся – нет, не тот. Это уж, который год в зеркалах Тарковского гроз невпроворот…
Словно бы – верблюд в пальто…
Гениально – но не то!!!
.............................. Белорусский вариант ..............................
Шчасця лівень
Што ж ты? Дзе ж, ты, мой шчаслівы?!
...Ужо які дзень неба месяцам блакітным і патэльняй цень, кучаравых аблокаў шмат па небе плыве – спакушаць, што вось - вось і на Негев сыдзе нам разам, хоп, з паўднёвым ветрам, ну, хоць пару міліметраў, хай не дожджыку – туманаў…
І-і-і!
Слізгануўшы праз Стамбул, шчасце зноў адлятае у далёкія краю… У тыя, адкуль і я…
Увечары, напіўшыся, хоць чаю, тэлевізію ўключаю…
Вось ён! Вось ён!!! Адказваць – лупіць, шпарыць! Як ідзе!!!
…Прыгледзецца – не, не той. Гэта ўжо, які там год у люстэрках Таркоўскага навальніцам несці…