…У давні часи символом назвали пласку тарілку із глини, зламану навпіл: одну половину брав той, хто йшов на війну або у дальню путь, другу – відправлений до нього гонець, щоб за збігом половин при зустрічі кожен міг упізнати «свого»…
Ми – символи. Тарілки вищих сил. Під знаком нетривалої краси у космосі з неляканого пилу нас, живодайним гріючи вогнем і дві душі скріпляючи в одне, округликами зламними ліпили… Проте здається часом – для биття. І от лежиш, і ніби сенс буття зчитати намагаєшся зі стелі, і думаєш: з яких таких провин навколо тебе купа «чоловин» існує у несимвольній системі? Той – сам собі і човен, і весло, і дух святий, і чортове число, в доповненні потреби не відчує. Той – однолюб, закоханий у жаль: шепне, мов на погості, «не втішай…» і йде тинятись, наче та причуда. У того – зміна тисячі облич... Якесь тобі сподобалось? Поклич – воно тобі присвятить день чи зо два. У того – норовливість кришталя. Глядить на всіх звисока та здаля: він – хлопчик-зірка, принц, а ти – босота… Лише один у пам’яті засів: про нього краще чути сто разів, бо як побачиш – мнешся, мов травинка… І вітер із минулого зітхнув: ті осені роздроблено у хну, ти не моя, моя не-половинко… І знайдеться мільйон «бо ти… бо я…» Але – чи варто? Все одно болять під видимістю вистиглої сталі і прикриттям пустої метушні зазубрини та виїмки душі, які з твоїми в цілісність не стали…
Анна, очень понравились Ваши стихи. Такие наполненные и живые. Размер этот мне вообще импонирует, но его ещё хорошо подчёркивает рифма: такое сбегание-разбегание двух половин. И надежда, и растерянность, и вспышка радости в глазах, и отчаянье. Может быть, я не уловил всех нюансов, поскольку украинским языком не владею. Я заглянул к Вам на страницу, памятуя о стихах про лепрекона, и не ошибся - Вы мастер поэтических красок. Спасибо за наслаждение.
Лионель, спасибо большое! Я Вашу рецензию на лепрекона тоже до сих пор помню Переведу, переведу... Стыдно, что затягивается этот процесс, но времени не хватает катастрофически...
Поздравляю с избранием в редакторы)
Я рада, что сайт богатеет на хороших людей)
Спасибо, Наташа!