...Ніч як ніч, ліс як ліс, та повітря іскрить пекельністю – міні-копії зірки Полин полетіли густо… Це болотні вогні. У минулому – потопельники, у теперішньому – душі, спраглі до душогубства. Серед них – світлячок. Не питайтеся, чим приваблений, бо не він, а до нього страшний інтерес плекає ця блукальна блакить... В нежиття – примітивна фабула: народився; відбився; прибився, та й звик з роками. Попри біль неясну́, подорожніх у смерть заманює, справжнім світлом усю недозграю вогнів годує, бо не можуть постійно палати, мов сонце вранішнє, ті, у кого всередині зяють недобрі думи. А відмовить – гудуть: «Пам'ятаєш про наші витоки? На одне трясовиння працюємо, не пручайся. Хто ж про тебе подбає, крім нас, дорога сирітонько?» І – пожадливо творять до сяйва його причастя... …Та відрада прийшла – у бідняцькій подобі платтячка і з очима, в яких блакитніла знайома участь... І повів світлячок неприкаяну повз лататчини, і не слухав запалену темряву так рішуче, ніби й зовсім не був до болотних порядків привченим, ніби дзвони почув – рятівничі та первозданні... А на ранок ніхто не знайшов ні його, ні дівчинку. Тільки дві зайві зірки сховалися у світанні, на привітному небі відчувши себе не зайвими. Трясовиння скипіло та булькало злим окропом... Нині там лиш одна журавлина вогнить незаймано, а під нею злежався померхло-блакитний попіл.
Спасибо, Виктория!
журавлина вогнить незаймано
Люблю вірші на рідній мові))) Дякую!